פרנץ קפקא, מגדולי הסופרים במאה העשרים, נולד בפראג בשנת 1883 למשפחה יהודית דוברת גרמנית, בן בכור לזוג הורים שהביאו לעולם שני בנים נוספים (שמתו בילדותם) ושלוש בנות. קפקא למד משפטים באוניברסיטת קארל בפראג, ושם גם פגש במקס ברוד, שהיה לחברו הטוב ולמי שיוציא לאור את כתביו של הסופר לאחר מותו. בסיום לימודיו החל קפקא לעבוד כפקיד משפטי, ולאחר מכן כפקיד בחברה לביטוח מפני תאונות עבודה, אך את עיקר זמנו וכוחו השקיע במלאכת הכתיבה הספרותית. ב-1917, בגיל שלושים וארבע, חלה בשחפת, ולאחר כשבע שנים, ב-1924, הלך לעולמו בעקבות המחלה, והוא בן ארבעים ואחת בלבד.
רק קומץ מיצירותיו של קפקא פורסמו בחייו. את כתיבת שלושת הרומנים הגדולים שלו ("המשפט", "הטירה" ו"הנעדר") הוא לא הספיק להשלים, והם פורסמו לאחר מותו — בניגוד לבקשתו המפורשת מחברו ברוד, שישמיד את כל כתביו. בין יצירותיו הנוספות שהתפרסמו בעברית: "רופא כפרי", "תיאור של מאבק", "מחברות האוקטבו" ו"מכתבים אל פליצה".
הרומן "הטירה" ראה אור לראשונה בעברית בשנת 1955, בתרגומו של שמעון זנדבנק (הוצאת שוקן). התרגום החדש של "הטירה", בהוצאת אחוזת בית, הוא התרגום האחרון שעליו עמלה כלת פרס ישראל בספרות, נילי מירסקי (2018-1943).
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!